Tuesday, July 14, 2009

Preocupat de zodii sau nu ai cu ce sa iti umpli timpul?

Sunt în drum spre mare şi mă plictisesc îngrozitor. Am început să îmi citesc horoscopul; totul merge excelent pentru că am Soarele în Venus (?). Din pagină, în pagină şi din plictiseală în nimic, am ajuns să îmi recitesc Zodiacul. Să mă umflu în pene puţin la ce descriere de personalitate îmi fac astrologii şi să mă minunez cât de bine mi se potriveşte...

Cum să nu ai o zi bună când citeşti despre tine aşa lucruri frumoase: “În ciuda faptului ca îi place sa critice, acest lucru nu îi strica imaginea în fata celorlalti, pentru ca Fecioara nu critica din rautate, ci dintr-un sistem de aparare învatat înca din tinerete”? Şi mai ales, când găseşti motivele pentru care te împotmoleşti la unele probleme şi nu ştiai de unde pornesc: „Pentru ca este mai mult concentrata asupra detaliului, Fecioara scapa din vedere imaginea de ansamblu a unei probleme. Este de parere ca trebuie sa înteleaga totul în amanunt înainte de a întelege ansamblul.” (sursa)

Tot îmi vine să dau paste să vedeţi ce persoane minunate sunt cei din zodia mea. Mai dau un fragment, după care gata, trec la ideea pe care o aşteptaţi: „Trebuie sa lucreze cât mai mult pe cont propriu, dar în cazul în care lucreaza într-un colectiv, trebuie sa îsi asigure în jur o atmosfera cât mai destinsa de lucru. Trebuie sa caute întotdeauna, în tot ce face, si o motivatie umanitara, sa se puna pe sine în ajutorul celorlalti.”

Defectele sunt minore şi dacă am nu-ştiu-ce planete aranjate bine, s-ar putea să mă apropii de perfecţiune.

Nu ştiu dacă Zodiacul este o superstiţie. În cele din urmă nu cred. Poate pentru că de mică mi-a plăcut să citesc despre zodii, am ajuns să şi cred în Zodiac. Încă nu sunt sigură dacă e ceva serios în treaba asta, pentru că nu am dovezi concrete. Adică, în afară de nişte trăsături asemănătoare între nativii aceleiaşi zodii sau potrivirea cât de cât cu descrierile din zodiac nu ar mai fi nimic care să te facă într-o oarecare măsură să crezi.

Şi totuşi, dacă nu eşti cu „zodiacărelile” măcar recunoaşte că pot fi un subiect de discuţie cu o persoană mai puţin cunoscută. Asta după ce epuizezi subiectele despre vreme.

Şi-aşa încă nu am intrat în vorbă cu cei din compartiment... Uite acum, după ce se trezesc am pregătit la cald subiectul şi mă pot face simpatică.

2 comments: